Μήνυμα Διευθυντή ΔΔΕ Ηλείας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Μαθητές

 

Αγαπητοί μαθητές,

Μια ακόμα σχολική χρονιά ξεκινά! Ευχή και προσδοκία όλων μας είναι η νέα αυτή σχολική χρονιά να είναι ήρεμη, δημιουργική, αποδοτική, ευχάριστη και πετυχημένη ως προς τους προσωπικούς στόχους που ο καθένας και η καθεμιά μας έχει θέσει.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, και οι εκπαιδευτικοί σας, με αίσθημα ευθύνης, με συνέπεια και προσήλωση θα σταθούμε δίπλα σας, ώστε ως άξιοι συνοδοιπόροι  να διαβούμε μαζί τα μονοπάτια της γνώσης αλλά και αυτά της καλλιέργειας μιας δημοκρατικής, ηθικής κοινωνικής συνείδησης.

Αγαπητοί μαθητές, μέσα σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς, οπλιστείτε με γνώσεις, αξίες και αρχές. Μην ξεχνάμε εξάλλου, ότι η γνώση είναι το κλειδί για την ελευθερία.

Να έχετε όραμα, στόχους και να κοπιάζετε για αυτούς! Η μόρφωση και η προσωπική ανάπτυξη είναι αγώνας διαρκής, που απαιτεί προσήλωση στο στόχο και ανταπόκριση στις υποχρεώσεις με ζήλο, υπομονή και επιμονή.

Τέλος, σας διαβεβαιώνουμε ότι από την πλευρά μας, στοχεύουμε και ενεργούμε προς ένα σχολείο δημοκρατικό, δημιουργικό, ανοιχτό σε όλους, ένα σχολείο ίσων ευκαιριών, ευέλικτο και συνεργατικό, ένα σχολείο συμπερίληψης.

Σας μεταφέρουμε επίσης, κατόπιν επιθυμίας Του, τις ευχές του Παναγιότατου Πατριάρχη Βαρθολομαίου που πρόσφατα επισκέφτηκε τον τόπο μας, για μια ευλογημένη σχολική χρονιά! Οι ευλογίες και οι ευχές του ας μας φωτίζουν και ας μας συνοδεύουν όλους και στο φετινό σχολικό μας ταξίδι!

Καλή, σχολική χρονιά!

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας

Ανδρέας Ζέρβας